Čarovná zem. Pozvánka na výstavu Martina Habánka.

Volám sa Martin Habanek a narodil som sa 24.aprila 1980. Žijem v obci Ladce.

Láska k horám a túžba byť v nich ma priviedla k fotografovaniu. Moje začiatky na horách som zaznamenával malým kompaktným fotoaparáto Panasonic. V roku 2003 som kvôli zlepšeniu kvality fotiek a túžbe fotiť technicky dokonalejšie , kúpil prvú zrkadlovku Nikon 7100. V súčasnost fotím Nikonom 750. Venujem sa krajinkám, ale aj portrétovému foteniu v prírode.

Na horách zbožňujem západové a východove scenérie a presne v tomto duchu sa nesie väčšina mojich fotografií. Kvôli týmto okamihom ,plných svetla, prespávam často v horách a číham na správne chvíle a okamihy. Okrem fotiek si tak odtiaľ nosím domov aj množstvo zážitkov. Rád cestujem a spoznávam nové oblasti, kde sa niekoľko dní vždy zdržím.

Ciele fotenia si vyberám podľa scenérií a snažím sa zachytiť v nich či už ročné obdobia, ale aj rôzne typy počasia, pretože každé z nich má svoje čaro. Moje prvé výstavy začali v roku 2017 a sú zamerané na prezentovanie krás najmä Slovenska, ale i zahraničia. Mojím zámerom je do budúcna vytvoriť knihu krás našej zeme.

Na záver chcem dodať: tak ako nám krajinu zanechali naši predkovia, otcovia, vážme si ju, našu krásnu zem, aby aj generácie, ktoré prídu po nás, mohli žiť v nedotknutej a zároveň panenskej prírode.

Martin Habo Habánek

Nádherné scenérie prírody a dokonalá práca so svetlom. Pozývame Vás na výstavu fotografíí Martina Habánka v priestoroch obecného úradu Košeca od 6.9. – 30.9.2017. A my len dodávame, že sa radi prídeme pozrieť tiež. Srdečne pozývame aj vás.

Pošli ďalej
Reštartnisa
Reštartnisa

Dávame veci do pohybu. Nakazíme ťa endorfínmi, pohybom a zdravým životným štýlom. Pod touto značkou občas píše zakladateľ, administrátor a bloger projektu Reštartnisa Petere články na tému aktívny pohyb, turistika, beh, cyklistika, zdravá životospráva a životný reštart.

Articles: 321