Ivan Záhumenský: Moja cesta do sedla MTB

Je pondelok podvečer, telefón “klikne“- správa – tak čítam: Ahoj Ivan, som Petere, admin KARDIONÁPRAVNÍKA, napíš pár viet, pošli pár foto… Moja cesta do sedla MTB.

Tak som tu a ponúkam pohľad na môj MTB príbeh. Som Ivan Záhumenský, Trenčan narodený v r.1951.

Ivan Záhumenský: Moja cesta do sedla MTB
Som dôchoédca

„Pohyb je život!“ 

Toto krédo ma sprevádza životom od útleho detstva. V školských časoch to boli športové aktivity atletika, gymnastika, futbal, lyžovanie, aj bežky… 

Neskôr popri práci a rodine ma celkom pohltil kolkársky šport, ale s kolegami sme si našli čas aj na minifutbalovú ligu v Trenčíne. Keď kolkáreň musela ustúpiť železnici, dumal som čo ďalej a „objavil“ som v pivnici bicykel. Bol to cesťák Favorit, najskôr na cestu do a z práce. Uzavreté priestory kolkárne som tak vymenil za čerstvý vzduch a sedlo bicykla, z ktorého je pohľad na svet predsa len najkrajší!

Vrchárska koruna Trenčianska

Na jar 2016 ma upútal projekt Vrchárska koruna (VK) Trenčianska. Nasmeroval ma z cesty von do prírody. Nasledovala kúpa MTB. A začal som spoznávať nie len prírodné krásy (Považský Inovec, Strážovské vrchy, Biele Karpaty, Javorníky, Malá a Veľká Fatra, Nízke Tatry) ale aj horské chaty, útulne, rozhľadne, jaskyne, hrady a zámky Slovenska.

S jedlom rastie chuť a tak absolvované VK pribúdali – VK Žilinská, VK Liptovská, VK Vsetínska, VK Zlínska, VK Pražská, VK Horehronská, VK Záhoria a Malých Karpát. Boli aj iné výzvy ako 24 hodinovky MTB, zimná cyklistická liga, VKT nonstop.

Ivan Záhumenský: Moja cesta do sedla MTB
Vrchárska koruna

Ďalšiu inšpiráciu a motiváciu som našiel v závere r. 2019 v „endorfínovej výzve“ KARDIONÁPRAVNÍK. Odvtedy som jej súčasťou. Jej členovia zdieľaním svojich aktivít mi vlievajú do žíl nové sily (veď som už v seniorskom veku) a prinášajú dobrú náladu a pohodu k zdolávaniu cieľov.

Moja cesta do sedla MTB

Jazda na MTB je môj život a venujem sa jej v lete i v zime, vo dne i v noci.

Preto Vám kardionápravníčky i kardionápravníci (bežci, turisti, cyklisti, plavci, horolezci, skialpinisti) ďakujem, že ste tu s nami!!!

Prajem príjemný týždeň a poďme do nového roku

Ivan

Pošli ďalej
Ivan Záhumenský
Ivan Záhumenský

Pohyb je život!. Toto krédo ma sprevádza celý život. Jazda na MTB je môj život a venujem sa jej v lete i v zime, vo dne i v noci.

Articles: 1