Pišta Kollárik: Fascinujú ma „blázni“, čo behajú a bicyklujú.

Vážení priatelia,

dostal som za domácu úlohu napísať pár riadkov do našej spoločnej skupiny Reštartnisa. Nebola to ľahká úloha napísať niečo zmysluplné po takých majstroch (nielen pera) ako je Peter a Erik. Tak ja len krátko a stručne 😊 (nech mi tu nezaspíte).

S našim Petrom Ertlom sa poznám z mojich skromných začiatkov fotografovania. V tej dobe sme o nejakom zdravom životnom štýle, športovaní, motivovaní ani nepomysleli. A potom sme sa na pár rokov navzájom odmlčali. A v tom zrazu prekvapenie Petra a jeho nového projektu. Pozerám na fotografiu. Je to Peter, nie je to Peter?

A tak som si povedal, dosť!

Nebudeš ty každý večer vyjedať chladničku!

Štefan kollárik Pondelkový motivačný príhovor kardionápravníka

A zistil som, že nie som sám. Pridal som sa do skupiny podobných bláznov. 😊 Po rokoch som opäť objavil čaro bicyklovania a pri čítaní Vašich príspevkoch som si dal aj ja cyklistickú výzvu. Predtým neuskutočniteľné sa stalo skutočným. A to vďaka nemenovaným borcom v ženskom a mužskom rode (nemám toľko povolených riadkov na vymenovanie všetkých) z našej komunity.

Je fascinujúce sledovať Vaše príspevky

Vaše športové výkony, miesta, ktoré ste prešli. A vďaka Vám sa človek dozvie o miestach, o ktorých ani nevedel a má ich pomaly za rohom. A tie výkony sú motivujúce, že sa to dá. Osobitná kapitola sú naše deti, ktoré to dávajú na jednotku a častokrát na frak aj dospelákom ! 😊 Medaile a diplomy pre nich sú už len povestnou čerešničkou na torte.

Štefan kollárik Pondelkový motivačný príhovor kardionápravníka
Pišta Kollárik s Kubom

Ale poďme naspäť k výzvam.

Hovorím si, že čo ešte skúsiť. Fascinujú ma „blázni“ v skupine, čo behajú. Keby len po rovinke (ako s obľubou hovorí Peter Peter), ale Vy beháte aj po kopcoch! Niečo pre mňa nepredstaviteľné! Ja a behať aspoň po rovinke? Tak to teda nie!

Ako som sa stal bežcom

A potom prišiel zlom. Zbadal som sa na fotografii z vyhodnotenia Kardionápravníka. Som to ja? Nie som to ja? Ten pán s dvojitou bradou? Tak to teda nie! Ešte že mi prišli na pomoc páni zo skupiny pod pracovným názvom extraXXL! A každý to v rámci svojich možností skúsil a niekto aj dal. A tak som sa na chvíľu dal na bežeckú kariéru.

Štefan kollárik Pondelkový motivačný príhovor kardionápravníka

Nebudem sa už rozpisovať, režisér mi už kýva, že sa blíži čas. Jednoducho ste fantastický, držme si navzájom palce a dúfam, že sa už budúci rok stretneme na gulášiku a varenom vínečku.

A na záver citát „Přátelé, kamarádi, my Vám ty medaile přivezeme!“

Pošli ďalej
Redakcia Reštartnisa
Redakcia Reštartnisa

Články z redakčného stola Reštartnisa, (poväčšine informačného charakteru) na ktorom sa zvyčajne podieľa aj viac členov redakčného tímu.

Articles: 77