Tréning

Pišta Kollárik: Fascinujú ma „blázni“, čo behajú a bicyklujú.

Vážení priatelia,

dostal som za domácu úlohu napísať pár riadkov do našej spoločnej skupiny Reštartnisa. Nebola to ľahká úloha napísať niečo zmysluplné po takých majstroch (nielen pera) ako je Peter a Erik. Tak ja len krátko a stručne 😊 (nech mi tu nezaspíte).

S našim Petrom Ertlom sa poznám z mojich skromných začiatkov fotografovania. V tej dobe sme o nejakom zdravom životnom štýle, športovaní, motivovaní ani nepomysleli. A potom sme sa na pár rokov navzájom odmlčali. A v tom zrazu prekvapenie Petra a jeho nového projektu. Pozerám na fotografiu. Je to Peter, nie je to Peter?

A tak som si povedal, dosť!

Nebudeš ty každý večer vyjedať chladničku!

A zistil som, že nie som sám. Pridal som sa do skupiny podobných bláznov. 😊 Po rokoch som opäť objavil čaro bicyklovania a pri čítaní Vašich príspevkoch som si dal aj ja cyklistickú výzvu. Predtým neuskutočniteľné sa stalo skutočným. A to vďaka nemenovaným borcom v ženskom a mužskom rode (nemám toľko povolených riadkov na vymenovanie všetkých) z našej komunity.

Je fascinujúce sledovať Vaše príspevky

Vaše športové výkony, miesta, ktoré ste prešli. A vďaka Vám sa človek dozvie o miestach, o ktorých ani nevedel a má ich pomaly za rohom. A tie výkony sú motivujúce, že sa to dá. Osobitná kapitola sú naše deti, ktoré to dávajú na jednotku a častokrát na frak aj dospelákom ! 😊 Medaile a diplomy pre nich sú už len povestnou čerešničkou na torte.

Pišta Kollárik s Kubom

Ale poďme naspäť k výzvam.

Hovorím si, že čo ešte skúsiť. Fascinujú ma „blázni“ v skupine, čo behajú. Keby len po rovinke (ako s obľubou hovorí Peter Peter), ale Vy beháte aj po kopcoch! Niečo pre mňa nepredstaviteľné! Ja a behať aspoň po rovinke? Tak to teda nie!

Ako som sa stal bežcom

A potom prišiel zlom. Zbadal som sa na fotografii z vyhodnotenia Kardionápravníka. Som to ja? Nie som to ja? Ten pán s dvojitou bradou? Tak to teda nie! Ešte že mi prišli na pomoc páni zo skupiny pod pracovným názvom extraXXL! A každý to v rámci svojich možností skúsil a niekto aj dal. A tak som sa na chvíľu dal na bežeckú kariéru.

Nebudem sa už rozpisovať, režisér mi už kýva, že sa blíži čas. Jednoducho ste fantastický, držme si navzájom palce a dúfam, že sa už budúci rok stretneme na gulášiku a varenom vínečku.

A na záver citát „Přátelé, kamarádi, my Vám ty medaile přivezeme!“

Redakcia Reštartnisa

Články z redakčného stola Reštartnisa, (poväčšine informačného charakteru) na ktorom sa zvyčajne podieľa aj viac členov redakčného tímu.