bicykel

Pustý hrad na bajku. Vlastne viac na pešo.

Biker a autor príspevku a fotiek: Ivan Maco Macula

Vlastne viac na pešo

Štartujem v Žiari nad Hronom

Štart v Žiari nad Hronom a prvé občerstvenie v motoreste Ladomer, kde ma obslúžili ešte pred oficiálnym otvorením, za čo im patrí veľká vďaka.

Kávka na úvod, nejaké tekutiny do brucha a niečo aj do fľašky na cestu.

Barborskou cestou do Sklených Teplíc

Cez Šášovské Podhradie Barborskou cestou do Sklených Teplíc. Lesné cesty sú v tomto úseku v dosť žalostnom stave a sú strmé, takže lesom to bolo hodne o tlačení. Hore, v usadlosti Konice sa ma pokúšali zožrať psy, ale asi som už dostatočne smrdel, tak som prežil

Lesné cesty
Sklené Teplice

Hang Repište

V Sklených Tepliciach doplnenie tekutín a hor sa na Pustý Hrad, ktorý som dobil napriek prekážke „hang Repište“. Píšu, že časť hangu je možné tlačiť, ja som tlačil hore celý a potom miestami aj dole. Okrem toho, že je hang strmý, je aj hodne vymytý. Za hangom to už bola príjemná cesta až na hrad.

Pustý hrad

hang Repište

Z hradu potom do Vyhní, zo začiatku Barborskou cestou, potom po cykloznačke. Celkom pekný úsek, cestou som stretol aj srnca. Z Vyhní som chcel pokračovať cez kopce do Žarnovice, ale zmenil som plány a unavenému telu som doprial saunu vo Vodnom Raji. Bol som v nej úplne sám.

Potom už iba po asfaltkách do Žarnovice so zastávkou vo Furmanskej kolibe, kde som okrem tekutín doplnil aj nejaké to jedlo. Však som si zaslúžil

Ak by si to chcel niekto zopakovať, tu je trasa: https://mapy.cz/s/pojapohamo

Máš zjazdené trasy v svojom okolí? Predstav ich

Top3MTB cyklotrasy

Top3MTB cyklotrasy. Ak jazdíš MTB predstav nám trasy v svojom okolí a vyhraj skladací bicykel.