Kategórie: FitnessTréning

Spevnime brucho a balans s fitloptou

Tento rok je Ježiško športuchtivý a každému, koho poznám priniesol fitloptu. Kto si raz vyskúša cvičenie s fitloptou, objaví (najmä v tomto zimnom období) úplne nový rozmer cvičenia a zábavy. Prirodzene hlavným aspektom cvičenia je spevnenie brucha, core tréning (koordinácia krížového brušného svaltsva), lepšia stabilita a balans.

K cvičeniu na fitlopte ma priviedol videoseminár Dr. Vojtěchovského na doplnkovú zimnú prípravu cyklistov a bežcov. Core tréning slúži na koordináciu pohybu a vyvažovania chrbtice medzi dvoma ťažiskami nášho tela

  • panvy a dolných končatín
  • hrudníka, šije a horných končatín

vzájomne prepojených iba chrbticou a práve brušným svalstvom. Spolupráca týchto dvoch ťažísk zásadne ovplyvňuje Váš výkon. To nie je o silovom tréningu, ale o zladení pohybu. Už po pár cvičeniach môžem potvrdiť, že sa mi zlepšila podvedomá koordinácia, výkon, ale najmä istota a stabilita.

Druhým aspektom tohto cvičenia je alternácia klasických silových brušákov. Cvičenie je zábavnejšie, oveľa menej bolestivé, ale najmä je to vďaka udržovaniu stability na lopte kopec srandy.

Poďme na to.

Reštartnisa

Dávame veci do pohybu. Nakazíme ťa endorfínmi, pohybom a zdravým životným štýlom. Pod touto značkou občas píše zakladateľ, administrátor a bloger projektu Reštartnisa Petere články na tému aktívny pohyb, turistika, beh, cyklistika, zdravá životospráva a životný reštart.