Hľadáme najlepší recept na lososa

Lososa som už pripravoval na desiatky spôsobov. Jeden z najlepších receptov mi prezradil Peter, môj priateľ a hostiteľ z Nancy.

Čerstvý filet (zhruba 0,7 kg) iba mierne posolíme a skutočne mierne okoreníme bielym korením. Vytlačíme 4 citróny a doplníme vodou. Použijeme ako zálievku do výšky 1 cm, v ktorej filet menej ako polhoďky pod pokrievkou podusíme, kým nieje úplne hebký a nestratí farbu.

Zľahka uvaríme v mierne nasolenej vode čerstvé drobné zemiačky. Prirodzene v šupke. Prirodzene malé.

Pripravíme si tiež sós. To najhlavnejšie. Dijonská horčica, špenátové listy, petržlenová vňať a plnotučný  jogurt. Všetko rozmixujeme.

Uduseného lososa a čerstvé zemiačky podlejeme týmto úžasným sósom a podávame.

Veľmi vhodné je nájsť ako doplnok ľahké biele víno.

Rád by som v tomto vlákne objavil aj ďalšie skvelé recepty. Ryby mám rád. Pridáte sa?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ďalšie články autora

Prejsť na začiatok