Hľadáme najlepší recept na lososa

Lososa som už pripravoval na desiatky spôsobov. Jeden z najlepších receptov mi prezradil Peter, môj priateľ a hostiteľ z Nancy.

Čerstvý filet (zhruba 0,7 kg) iba mierne posolíme a skutočne mierne okoreníme bielym korením. Vytlačíme 4 citróny a doplníme vodou. Použijeme ako zálievku do výšky 1 cm, v ktorej filet menej ako polhoďky pod pokrievkou podusíme, kým nieje úplne hebký a nestratí farbu.

Zľahka uvaríme v mierne nasolenej vode čerstvé drobné zemiačky. Prirodzene v šupke. Prirodzene malé.

Pripravíme si tiež sós. To najhlavnejšie. Dijonská horčica, špenátové listy, petržlenová vňať a plnotučný  jogurt. Všetko rozmixujeme.

Uduseného lososa a čerstvé zemiačky podlejeme týmto úžasným sósom a podávame.

Veľmi vhodné je nájsť ako doplnok ľahké biele víno.

Rád by som v tomto vlákne objavil aj ďalšie skvelé recepty. Ryby mám rád. Pridáte sa?

Pošli ďalej
Reštartnisa
Reštartnisa

Dávame veci do pohybu. Nakazíme ťa endorfínmi, pohybom a zdravým životným štýlom. Pod touto značkou občas píše zakladateľ, administrátor a bloger projektu Reštartnisa Petere články na tému aktívny pohyb, turistika, beh, cyklistika, zdravá životospráva a životný reštart.

Articles: 321